Inrichting

+
 
Afbeelding invoegen
Dia 105
  Saloninrichting algemeen
Met het inrichten van de salon is het belangrijk dat de aspecten ruimte,  soorten behandelingen, luxe, prijzen (en uw persoon) op elkaar afgestemd zijn.
Een topprijs vraagt normaliter ruimte, luxe en klanten die dat waarderen en eisen. Het tegenovergestelde is ook het geval. 
Gelukkig is het voor jou zo, dat er op het gebied van saloninrichting niet alleen veel concurrentie is, maar ook de keuze van relatief eenvoudig en goedkoop tot heel luxe en prijzig. Hou bij de keuze wel in de gaten, dat een "lullig" werktafeltje niet past bij een luxe behandelstoel met veel toeters en bellen. 
Let bij de aanschaf vooral op ergonomische aspecten (voor jou en de klant), degelijkheid en servicemogelijkheden leverancier. Alles kan kapot gaan, maar dan?


Behandelunit 1 behandelbank
Afbeelding invoegen

Dia 106

 
Behandelunit 2 taboeret en bekleding
Afbeelding invoegen

Dia 107

 
Programma van eisen
In deze twee dia's hebben op een rij gezet, wat bij een werkunit belangrijk is en waar bij aanschaf op gelet moet worden.

Bedenk, dat dit de kern is van het handelen en behandelen

+
Afbeelding invoegen
  Stoomapparaat

Een veel gebruikt hulpmiddel in een salon is een stoomapparaat, ook wel "Vapo" genoemd. Door de ozon kun je de waterdruppels heel fijn maken, waardoor de huid beter gehydrateerd wordt. Ook variëren met kruiden of etherische olie is mogelijk. Behalve als voorbehandeling ideaal bij dieptereiniging, acne, verweken huid en vochtig houden masker. 
Behandel je ook voeten, dan is een voorbehandeling van 5 minuten lekker, maar ook ideaal om stof bij het frezen te beperken. 
Dia 108
+
Afbeelding invoegen   Pedicure apparaat

Voor de voetbehandeling is een goede (pedicure)motor onmisbaar. Ze zijn verkrijgbaar met  stofafzuiging of nog beter waterverneveling. Zonder deze voorziening is het professioneel gezien af te raden. 
Let bij aanschaf er op, dat de motor voldoende kracht en toerental kan maken. Wil je bijvoorbeeld likdoorntjes goed, snel en pijnloos weghalen, dan is met zo'n klein freesje 100.000 toeren fijn werken (voor de professional). Ik heb zelf ooit gedemonstreerd met 300.000 toeren op een neuro vasculaire likdoorn. Klant merkte niets.
Dia 109
+
Afbeelding invoegen
  Investeren in apparatuur

Bij grotere investeringen heb je al snel te maken met afschrijven over een aantal jaren en vaak ook over financieren. Kortom, je gaat verplichtingen aan op termijn (van kort tot langdurig). Maak wel onderscheid tussen zaken die absoluut noodzakelijk zijn en welke niet. Zeker in het begin. Je moet wellicht je beleid nog bijsturen. Je merkt gouw genoeg wat de klanten van je verwachten.
Maar bij alle investeringen is de vraag actueel: wat is het positieve rendement!
Dia 110