Locatie kiezen

Inrichting
 
Om de behandelingen te kunnen uitvoeren en jouw producten te verkopen is werkruimte noodzakelijk. Er zijn diverse mogelijk-heden. Wil je werken in een ruimte, waar jij de baas bent, dan wordt het een "Salon", "Beauty Center" of iets dergelijks. Gevestigd in de eigen woning of pand, al dan niet in eigendom. Ook mobiel (caravan of busje) komt voor. Maar de werkruimte kan ook bij de klant worden gecreëerd. Zoals bij "ambulant werken" en  "Party's". De combinatie "Eigen salon + Ambulant" komen we ook regelmatig tegen. 

*klik op afbeelding om deze te vergroten*

Afbeelding invoegen
  Keuze locatie van de salon
 
De gekozen locatie bepaalt in belangrijke mate de mogelijkheden nu, maar ook van de toekomst. In de praktijk zien we dat de schoonheidsspecialist en pedicure meestal kiezen voor werken aan huis. Voor de werkzaamheden wordt een kamer vrijgemaakt. Om te starten de makkelijkste weg, maar om door te groeien naar een professioneel niveau lastiger. 

Huren bedrijfsruimte
Huren van een z.g. 290-bedrijfspand zal meestal aan de orde zijn. De huurperiode zal 5 jaar zijn of meer. Opzeggen door verhuurder binnen deze periode mag niet, in tegenstelling tot een 230a-bedrijfspand. Besteedt aandacht aan het huurcontract!!!

Je moet over de volgende stap nu al nadenken. Het is de richting waar je naar toe wilt. De praktijk gaat uitwijzen of de klanten die je aantrekt er net zo over denken. Maar als je flexibel bent, ook wat betreft inrichting, past het zich wel aan.
 
Afbeelding invoegen
  Visie en keuze marktsegment
 
De "Beauty branche biedt veel creatieve mogelijkheden om thema's te ontwikkelen, die de basis vormen van jouw bedrijf. In de dia hebben we een aantal mogelijkheden besproken. Je kunt natuurlijk ook combinaties maken. Maar hou wel in de gaten, dat de klant primair voor jou komt. Dat moet klikken en de salon kan dat onderstrepen.

 
+